La Peña Extension / MÉTODO

first_imgArchDaily Save this picture!© Tatiana Mestre+ 20Curated by Clara Ott Share Year:  Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914281/la-pena-extension-metodo Clipboard Architects: MÉTODO Area Area of this architecture project Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeMÉTODOOfficeFollowProductStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionValle De BravoOn InstagramMexicoPublished on April 04, 2019Cite: “La Peña Extension / MÉTODO” [Intervención La Peña / MÉTODO] 04 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Mexico CopyHouses, Extension•Valle de Bravo, Mexico Manufacturers: SwimquipArchitects In Charge:Bernardo García, María José VillarealCity:Valle de BravoCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tatiana MestreRecommended ProductsLightsVibiaCeiling Lights – BIGDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersText description provided by the architects. To properly contextualize a new work is of utmost importance, especially in interventions of existing projects, in cases of renovations and/or extensions. In a certain way, the natural context in which they are situated is already influenced, as an intrinsic part of the environment. Save this picture!© Tatiana MestreSave this picture!Save this picture!© Tatiana MestreLa Peña, an extension of a house, is intended to contemplate the environment in which it is located. On one hand, the shape of the terrace responds to the topography of the garden and through the use of natural materials, it seems to mimic the natural environment and become part of it. Functionally, this “topographic architecture” activates this part of the terrain, which was underutilized, bringing the user closer to the lake.Save this picture!© Tatiana MestreThe terrace is divided into three platforms that relate to the levels of the terrain and the use of each one of them. On the first one we located a dining area; the second one functions as a resting space and on the last one there is a fire pit and a jacuzzi. The three platforms are directly related to one another, that is, a person who is located on one of them can be cohabiting with another person who is on the next platform.Save this picture!© Tatiana MestreSave this picture!Save this picture!© Tatiana MestreThe other part of the project, a suite that arises from the client’s need, whose location was chosen based on the lake view and its solar orientation, was made with the apparent materials that already surrounded the house, preserving the existing architecture intact. With its conception it became a tribute to the environment of the house, finishing the access directly with a rock, which is framed with two new stone walls. Likewise, to emphasize the interaction with the natural environment, we use the existing rock as a bench in the shower, using it as a fundamental element, being visible from all spaces within the new bungalow.Save this picture!© Tatiana MestreDuring the construction process, we discovered the existence of a large rock that we were able to use as a back wall of the bedroom, emphasizing our interest in giving natural elements a function. At the same time, it is a good example of one of the most important characteristics of the architecture of Método: The aesthetics of our architecture is based on showing the function of the building, in other words, an element that has a spatial or structural function can at the same time be a decorative element. Save this picture!© Tatiana MestreProject gallerySee allShow lessNikos Salingaros: ‘Contemporary Public Spaces Are Designed For Lifeless Beings, With…ArticlesTallest Tower in Western Europe Wins Approval in Rural DenmarkArchitecture News Share Houses La Peña Extension / MÉTODOSave this projectSaveLa Peña Extension / MÉTODO 2015 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914281/la-pena-extension-metodo Clipboard “COPY” La Peña Extension / MÉTODO Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY”last_img